Dia Internacional de la Patata: un aliment senzill que ho té tot

El 30 de maig celebrem el Dia Internacional de la Patata, un aliment humil però fonamental que ha alimentat generacions arreu del món… i que avui continua sent un ingredient clau als nostres menjadors escolars.

A Biosca ens agrada posar en valor allò senzill, i la patata n’és un bon exemple: nutritiva, versàtil i molt estimada pels infants.


Per què la patata és una bona aliada a l’alimentació infantil?

La patata, ben cuinada, pot ser una font d’energia saludable i natural.
Conté:

Hidrats de carboni complexos, que aporten energia de llarga durada.
Potassi, essencial per al bon funcionament muscular.
Vitamina C, que reforça el sistema immunitari.
Fibra, si es consumeix amb pell (ben neta i cuinada adequadament).

És fàcil de digerir, té bon gust, i es pot adaptar a gairebé qualsevol tipus de preparació.


👨‍🍳 Com la preparem als nostres menjadors?

A Biosca, fugim dels fregits. Preferim coccions suaus i nutritives, com ara:

  • Patates al forn amb herbes mediterrànies

  • Puré de patata casolà, sense mantega ni excés de sal

  • Crema de patata i porro, suau i reconfortant

  • Truita de patates amb verdures, al forn per reduir l’oli

  • Guisats amb patata i llegums, per un plat complet i equilibrat


La patata, una gran aliada per introduir nous sabors

Molts infants accepten la patata sense dificultat, fet que la converteix en una excel·lent base per introduir verdures o llegums a la seva dieta. És un ingredient que ajuda a fer de pont entre allò conegut i allò nou.

Per exemple:

  • Un puré amb coliflor o carbassó.

  • Una crema amb pastanaga i patata.

  • Patates al forn amb carbassa i ceba.


La patata és molt més que una guarnició. És un aliment complet, proper i versàtil que, cuinat amb criteri, pot formar part d’una alimentació equilibrada i adaptada a les necessitats dels més petits.

👉 A Biosca la valorem pel que és: un ingredient de sempre amb molt per oferir.

Bon Dia Internacional de la Patata! 🥔