HISTÒRIA I EQUIP

Tres generacions alimentant una passió:

enriquir la infància nodrint-la des de dins i cuidant-la en valors des de fora.

Tradició i Innovació

El 1974, Alfredo Biosca va fundar COBISA (Comedores Biosca S.A, actualment coneguda com a Menjadors Biosca).

Sentim i vivim el món dels menjadors escolars com a propi, i treballem per a crear uns espais de convivència on els infants de la vostra escola es sentin com a casa.

La mescla de tradició i modernitat, artesania i innovació, ens han portat on som avui: una empresa moderna capaç d’afrontar els reptes de futur d’aquest sector complex i alhora essencial dins la nostra societat.

L’avi Alfredo Biosca:
un pioner de la restauració col·lectiva escolar catalana.

El 1974, Alfredo Biosca va fundar COBISA (Comedores Biosca S.A, actualment coneguda com a Menjadors Biosca).

El seu talent i passió pels fogons es remunta als seus 15 anys, on va inicial el seu recorregut culinari treballant a diversos restaurants com a aprenent. Ja amb més experiència, la seva passió el va portar per Granada, San Sebastián, Eivissa, Vic, Manresa i La Molina fins a assentar-se a Barcelona, la seva província natal.

El seu pas pel restaurant de gastronomia catalana-francesa “La Punyalada”, situat al bell mig de passeig de Gràcia, el va col·locar al sector com a un dels xefs més reconeguts de la ciutat, allà cap als anys 60. Anys més tard, la seva trajectòria professional el va portar a liderar un equip de 40 persones cuinant per l’Aeroport de Barcelona, donant servei a nombroses aerolínies.

El 1974 decidí fundar Biosca Menjadors, empresa fructífera i vocacional que va portar amb energia i dedicació fins al 2001, quan tristament va morir, deixant el seu llegat i passió per alimentar la infància a les seves filles i néts.

Equip directiu

DIRECTORA GENERAL
Glòria Biosca i Muxí

Amb més de 27 anys d’experiència en el sector dels menjadors escolars i la gestió d’empreses, la seva passió per una alimentació de qualitat, l’esport i la natura han estat pilars fonamentals en la seva vida, reflectint-se en la seva dedicació tant personal com professional.

DIRECTORA GENERAL
Cristina Biosca i Muxí

És fonamental oferir una atenció al client propera, mantenir un contacte directe amb el personal i els centres educatius, i assegurar-se que se sentin recolzats en els seus projectes, així com dur a terme els objectius de l’empresa.

XEF EXECUTIU I DIRECTOR DE CUINES
Carles Serrano Biosca

Com a membre de la tercera generació d’una família de cuiners, en Carles té la visió de revolucionar la cultura empresarial de Biosca, apuntant cap a una aproximació més fresca i sostenible al negoci familiar.

Glòria Biosca i Muxí
Directora General

Amb més de 27 anys d’experiència en el sector dels menjadors escolars i la gestió d’empreses, la seva passió per una alimentació de qualitat, l’esport i la natura han estat pilars fonamentals en la seva vida, reflectint-se en la seva dedicació tant personal com professional. Glòria va completar amb èxit els seus estudis universitaris, obtenint el títol de Mestra d’Educació Infantil, una formació que ha estat clau en el desenvolupament de les seves habilitats pedagògiques i en la comprensió de les necessitats dels infants en el context educatiu.

Ha continuat la seva formació especialitzant-se en dietètica i nutrició, així com en ecologia agrària, i ha participat en diversos projectes alimentaris de l’Ajuntament de Barcelona.

La seva carrera professional va començar el 1990 a COBISA (ara coneguda com a Biosca), l’empresa familiar, on inicialment va ocupar el rol de vigilància dels equips de cuina i gestió de comandes i proveïdors. Amb el temps, Glòria va evolucionar dins de l’empresa, assumint responsabilitats més grans fins a arribar a la gerència després de la pèrdua del seu pare. Com a gerent, ha liderat amb èxit la implementació de nous projectes, incloent-hi els relacionats amb l’alimentació i el lleure, mantenint una relació constant amb les escoles i les seves famílies.

Les habilitats destacades de Glòria inclouen la gestió eficaç de projectes educatius i alimentaris, una comunicació interactiva amb clients, directors d’escoles i proveïdors, una visió estratègica per al desenvolupament i creixement de l’empresa, la capacitat per resoldre problemes i prendre decisions informades, i un compromís amb la qualitat, seguretat i excel·lència en els serveis educatius.

La seva passió, compromís i experiència convergeixen en una dedicació total al desenvolupament de programes educatius i alimentaris que beneficien tant els infants com les seves famílies, estant sempre preparada per afrontar nous reptes i contribuir al creixement de l’empresa.

Cristina Biosca i Muxí
Directora General

Des de 1992, Cristina va compaginar els seus estudis amb la seva feina com a ajudant de cuina i auxiliar de neteja, tasques que va desenvolupar durant dos anys i que la van ajudar a conèixer l’empresa directament des dels fogons. L’any 1994, va iniciar-se en tasques administratives, alhora que continuava la seva formació en nutrició, punts crítics de control d’alimentació i ofimàtica. Després de quatre anys, Cristina va assumir més responsabilitats com a responsable de compres, riscos laborals i atenció a les escoles, una tasca que comparteix amb Glòria Biosca.

Per a Cristina, és fonamental oferir una atenció al client propera, mantenir un contacte directe amb el personal i els centres educatius, i assegurar-se que se sentin recolzats en els seus projectes, així com dur a terme els objectius de l’empresa. La seva dedicació és el reflex d’una feina que porta a terme des de fa anys, sempre amb un constant reciclatge i una gran il·lusió.

Carles Serrano Biosca
Xef executiu i Director de Cuines

Com a membre de la tercera generació d’una família de cuiners, en Carles té la visió de revolucionar la cultura empresarial de Biosca, apuntant cap a una aproximació més fresca i sostenible al negoci familiar.
Aquesta transformació inclourà una forta inversió en digitalització i innovació tecnològica, elements clau per a la transformació en I+D de l’empresa. A més, Carles planeja diversificar l’empresa, des de l’obertura de nova oferta de productes fins al llançament de botigues en línia, explorant noves vies de creixement. Sempre enfocat a construir un equip amb una mentalitat oberta, disposat a adaptar-se i prosperar en aquest nou camí de canvi i innovació.

Actualment, Carles està cursant un màster en Direcció Hotelera i Serveis de Restauració i un altre en Project Manager i Digital Business. Es va graduar en Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració a la prestigiosa CETT (Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy). Ha treballat en restaurants emblemàtics com el Caelis, Almanac i El Nacional. La seva visió global el va portar a treballar i guanyar experiència als Estats Units, on va ser reconegut amb el premi al millor restaurant de l’any a la ciutat de Houston, Texas. En Carles també va formar part de l’equip de cuina del restaurant Mont bar que va guanyar l’estrella michelin el 2022.

EQUIP DE CUINA

Els fogons Biosca:
un exemple de dedicació i professionalitat.

A la nostra empresa la passió per la bona alimentació i l’educació nutricional es combinen per oferir als infants i a la comunitat educativa el millor servei possible. L’equip de cuina de Biosca és grup de professionals altament qualificats que comparteixen una passió per l’alimentació saludable i una visió de treball sostenible i innovador. Ens dediquem a proporcionar als infants i a la comunitat educativa una experiència gastronòmica equilibrada i nutritiva.

Format per xefs de cuina, ajudants i dietistes, comptem amb una formació sòlida i una experiència extensa en el sector de la restauració escolar. Els membres de l’equip estan en constant aprenentatge, actualitzant-se en les últimes tendències en nutrició i dietètica, així com en noves tècniques culinàries.

El treball col·laboratiu i l’esperit de companyonia són essencials, creant un ambient de treball on tothom se sent part d’una gran família.

EQUIP DE MONITORATGE

Experiència, Formació i Innovació

Amb dècades d’experiència en el sector, l’equip de Biosca ha desenvolupat una comprensió profunda de les necessitats educatives i de lleure dels infants. Aquesta experiència els permet oferir activitats que no només són divertides, sinó també enriquidores i adaptades a les diverses etapes de desenvolupament dels infants.

Els nostres monitors/es d’activitats de lleure estan especialment formats en àmbits clau com la pedagogia, l’educació infantil, la psicologia i l’educació física. A més, una part significativa d’ells també han participat en esplais, casals i cases de colonies, acumulant així una experiència enriquidora i valuosa en el món del lleure.

Aquesta formació els capacita per dissenyar i implementar activitats que fomenten l’aprenentatge actiu i la participació dels infants en un entorn segur i acollidor. L’equip es compromet a mantenir-se al dia amb les últimes tendències en educació no formal i pedagogia, participant regularment en seminaris de formació i actualitzacions professionals. Això assegura que les seves pràctiques educatives i de lleure siguin innovadores i efectives.

Proveïdors Biosca

La qualitat dels aliments, la proximitat dels proveïdors i procurar sempre treballar amb petites empreses més locals és per a nosaltres una part essencial que fa que la nostra matèria prima sigui de molt bona qualitat.

Alguns dels nostres proveïdors son:

Treballem amb productors certificats

COL·LABORACIÓ AMB EMPRESES PER A EXTRAESCOLARS

L’excel·lència es basa en la col·laboració

Per això, quan les nostres capacitats internes necessiten un reforç, ens associem amb els millors en el camp. Aquesta és la nostra estratègia per a una part significativa de la nostra oferta d’activitats extraescolars. Ens enorgulleix treballar amb una sèrie d’empreses de renom, algunes de les quals esmentem a continuació:

Bekith i Kids&Us son empreses innovadores dedicades a l’ensenyament de l’anglès per a infants i adolescentsa, que han revolucionat l’aprenentatge de llengües amb el seu mètode.