SALUT NUTRICIONAL,
BENESTAR I COMPROMÍS SOCIAL

Menjadors escolars més sans i més sostenibles:

Som empresa adherida

L’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) van posar en marxa el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles (MEMSS)” el curs 2020-2021.

Aquest projecte s’ha expandit de forma voluntària per a tots els centres educatius de Barcelona ciutat. Des de Biosca en formem part des de la seva aparició.

La proposta inclou l’oferta de menús amb menys carn vermella i/o processada, més proteïna vegetal, l’ús de productes locals, de temporada, ecològics, provinents de la pagesia local de circuits curts de comercialització, etc., així com sessions de formació per a tota comunitat educativa.

Amb tot, es vol promoure una alimentació infantil més saludable i sostenible tant a l’escola com a casa amb el triple objectiu de:

Promoure dietes més saludables

L’evidència científica mostra que les dietes hipercalòriques amb excés de proteïna d’origen animal, greixos saturats, productes ensucrats i ultra processats tenen efectes negatius en la salut i incrementen el risc de patir malalties.

Combatre l’emergència climàtica

A través de la promoció de menús amb més presència de llegums, fruites i hortalisses i afavorint la reducció del consum de proteïna d’origen animal, fent alhora els centres educatius més sostenibles.

Enfortir l’economia local i de la nostra pagesia

I contribuir a la bona salut dels nostres ecosistemes a través d’augmentar el consum d’aliments de proximitat, frescos, de temporada i produïts de manera respectuosa amb l’entorn. patir malalties.

Saber-ne més

També formem part i hem estat part implicada en la creació dels següents projectes de l’Ajuntament de Barcelona:

La ciutadania i Biosca, com a part dels agents que participen en el sistema alimentari de la ciutat, hem treballat conjuntament per elaborar l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030, el full de ruta a seguir els pròxims anys per transformar el model actual i aconseguir millorar la salut de les persones, les economies i el planeta.

Per vetllar per al seguiment i el compliment de l’estratègia, l’Ajuntament de Barcelona ha creat un nou òrgan de participació, l’Acord de Ciutat per a l’EASSB2030, l’espai de cooperació publicoprivada i d’acció conjunta entre institucions i organitzacions de la ciutat, que treballen per fer més saludable i sostenible el sistema alimentari actual.

Un ferm compromís social amb la comunitat

Col·laborem activament amb diverses ONG, empreses d’inserció social i entitats com la Creu Roja i Fundació La Caixa.

A través dels nostres programes de pràctiques formatives, oferim oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió social, donant-los l’oportunitat d’ integrar-se al mercat laboral i contribuir al seu desenvolupament personal i professional.

A Biosca som plenament conscients de les realitats socials que ens envolten i estem dedicats a proporcionar feina i oportunitats a aquells que més ho necessiten, contribuint al creixement i al benestar de la nostra comunitat.