Coneix l’equip – Les cares de Biosca: Miguel Moscatel Malfeito

Avui, a Les cares de Biosca, tenim el plaer de seure a taula amb en Miguel Moscatel Malfeito.

Cuiner veterà, company de confiança i peça clau als fogons de l’escola Ramon Casas, en Miguel forma part de la família Biosca des de fa gairebé…. dues dècades!!!. Procedent de Mérida (Badajoz), va aterrar a Barcelona amb una maleta plena d’experiència i una actitud que el defineix: resolució, paciència i bon humor.

Treballar amb ell és saber que tot sortirà bé: tranquil, constant i organitzat, en Miguel cuina com qui cultiva, amb temps, cura i passió. La seva cuina és senzilla però efectiva: fideuàs que triomfen, mandonguilles que desapareixen del plat i molta atenció al detall.

Si vols conèixer l’home que fa que cada dia centenars de nens i nenes mengin com a casa, acompanya’ns en aquesta entrevista… i assaboreix cada resposta com si fos el seu plat estrella.

Miguel Moscatel Malfeito

Cuiner de l’Escolta Ramon Casas

“Paciència, foc lent i feina ben feta”


📍Poble o ciutat d’origen: Mérida (Badajoz)

📅 Antiguetat a l’empresa: Des de 2005

🌟 Una curiositat sobre tu: Tinc molta resolució i paciència a l’hora de treballar.

🍽️ El teu plat preferit: Chuletón amb pebrots i patates.

💡Una recomanació personal: Les primeres cançons de La Oreja de Van Gogh.


1. Quin plat t’agrada més cuinar per als nens i nenes? Tens algun plat “estrella”?
M’encanta preparar la fideuà; és un dels plats que més gaudeixo cuinant.

2. Cuines també a casa?
Sí, alguna vegada.

3. Què és el primer que fas quan arribes a la cuina?
Començo amb els preparatius del menjar, organitzant els ingredients i iniciant la cuina. Més tard, entren els meus ajudants i junts realitzem tot el necessari perquè hi hagi un bon servei.

4. Quin plat et demanaries cada dia si depengués dels nens i nenes?
Les mandonguilles.

5. Com és un matí típic teu a la cuina de l’escola? Tens algun ritual?
El matí comença amb l’organització dels ingredients i la preparació dels plats, seguint una bona planificació perquè el servei surti impecable.

6. Què escoltes (o penses) mentre cuines?
Normalment escolto la ràdio i les notícies diàries.

7. Si poguessis convidar a algú famós a dinar… què li cuinaries?
Una bona fideuà.

8. Què t’agrada fer per desconnectar quan surts de la feina?
Descansar i veure algun programa d’entreteniment a casa.

9. Algo que sempre recomanaries?
Les primeres cançons de La Oreja de Van Gogh.

10. Si poguessis viatjar ara mateix… on aniries?
A relaxar-me a les platges de les Illes Canàries.


En Miguel és molt més que un cuiner: és una part essencial de la nostra història. Durant gairebé vint anys, ha aportat molt més que plats ben fets: ha sembrat confiança, bon ambient i compromís a Biosca.

El seu esforç silenciós, la seva constància i la manera com viu la cuina són un exemple per a tots nosaltres. A Biosca ens sentim profundament agraïts de tenir-lo al nostre equip.

Gràcies, Miguel, per cuinar amb el cor —cada dia, des de fa tants anys.


💬 Cada setmana coneixereu una nova cara de Biosca, persones que fan possible que el dia a dia als menjadors escolars sigui molt més que menjar.

🔜 Ens veiem la setmana vinent amb una nova entrevista!