Avui, a Les cares de Biosca, tenim el plaer de seure a taula amb en Miguel Moscatel Malfeito.
Cuiner veterà, company de confiança i peça clau als fogons de l’escola Ramon Casas, en Miguel forma part de la família Biosca des de fa gairebé…. dues dècades!!!. Procedent de Mérida (Badajoz), va aterrar a Barcelona amb una maleta plena d’experiència i una actitud que el defineix: resolució, paciència i bon humor.
Treballar amb ell és saber que tot sortirà bé: tranquil, constant i organitzat, en Miguel cuina com qui cultiva, amb temps, cura i passió. La seva cuina és senzilla però efectiva: fideuàs que triomfen, mandonguilles que desapareixen del plat i molta atenció al detall.
Si vols conèixer l’home que fa que cada dia centenars de nens i nenes mengin com a casa, acompanya’ns en aquesta entrevista… i assaboreix cada resposta com si fos el seu plat estrella.
Miguel Moscatel Malfeito
Cuiner de l’Escolta Ramon Casas
“Paciència, foc lent i feina ben feta”
Poble o ciutat d’origen: Mérida (Badajoz)
Antiguetat a l’empresa: Des de 2005
Una curiositat sobre tu: Tinc molta resolució i paciència a l’hora de treballar.
El teu plat preferit: Chuletón amb pebrots i patates.
Una recomanació personal: Les primeres cançons de La Oreja de Van Gogh.
1. Quin plat t’agrada més cuinar per als nens i nenes? Tens algun plat “estrella”?
M’encanta preparar la fideuà; és un dels plats que més gaudeixo cuinant.
2. Cuines també a casa?
Sí, alguna vegada.
3. Què és el primer que fas quan arribes a la cuina?
Començo amb els preparatius del menjar, organitzant els ingredients i iniciant la cuina. Més tard, entren els meus ajudants i junts realitzem tot el necessari perquè hi hagi un bon servei.
4. Quin plat et demanaries cada dia si depengués dels nens i nenes?
Les mandonguilles.
5. Com és un matí típic teu a la cuina de l’escola? Tens algun ritual?
El matí comença amb l’organització dels ingredients i la preparació dels plats, seguint una bona planificació perquè el servei surti impecable.
6. Què escoltes (o penses) mentre cuines?
Normalment escolto la ràdio i les notícies diàries.
7. Si poguessis convidar a algú famós a dinar… què li cuinaries?
Una bona fideuà.
8. Què t’agrada fer per desconnectar quan surts de la feina?
Descansar i veure algun programa d’entreteniment a casa.
9. Algo que sempre recomanaries?
Les primeres cançons de La Oreja de Van Gogh.
10. Si poguessis viatjar ara mateix… on aniries?
A relaxar-me a les platges de les Illes Canàries.
En Miguel és molt més que un cuiner: és una part essencial de la nostra història. Durant gairebé vint anys, ha aportat molt més que plats ben fets: ha sembrat confiança, bon ambient i compromís a Biosca.
El seu esforç silenciós, la seva constància i la manera com viu la cuina són un exemple per a tots nosaltres. A Biosca ens sentim profundament agraïts de tenir-lo al nostre equip.
Gràcies, Miguel, per cuinar amb el cor —cada dia, des de fa tants anys.
Cada setmana coneixereu una nova cara de Biosca, persones que fan possible que el dia a dia als menjadors escolars sigui molt més que menjar.
Ens veiem la setmana vinent amb una nova entrevista!