Cuina sense fogons: plats freds fàcils i ràpids per l’estiu

Quan fa calor, la cuina es converteix en tot un repte. A qui li ve de gust encendre el forn o passar-se estona als fogons quan les temperatures pugen? Per això, avui a Biosca et proposem un recull de plats freds ideals per a l’estiu: fàcils, ràpids, sense cocció i… deliciosos!

Són receptes pensades per a famílies, perfectes per a dinars lleugers, pícnics o sopars improvisats. I el millor? Els infants poden participar en la preparació! A punt?


1. Carpaccio de carbassó amb formatge fresc i menta

Ingredients:

  • Carbassó tallat molt fi (amb mandolina o pelador)

  • Formatge fresc o mozzarella

  • Fulles de menta o alfàbrega

  • Oli d’oliva, sal i un toc de llimona

Preparació:
Distribueix les làmines de carbassó en un plat gran, afegeix el formatge esmicolat, la menta picada i amanimenta al gust. Refrescant i lleuger!


2. Entrepans creatius (i equilibrats!)

Idees ràpides:

  • Hummus + pastanaga ratllada + espinacs frescos

  • Alvocat aixafat + tomàquet + tonyina

  • Formatge fresc + poma + nous

Els entrepans freds poden ser molt més que pernil dolç i formatge. Combina textures i colors per fer-los més atractius!


3. Amanida de llenties amb verdures i ou dur

Ingredients:

  • Llenties cuites (de pot o bullides amb antelació)

  • Pebrot, tomàquet, cogombre, blat de moro…

  • Ou dur a trossos

  • Oli d’oliva i vinagre suau

Preparació:
Barreja tots els ingredients i deixa refredar a la nevera. És un plat complet, ric en proteïnes vegetals i molt pràctic per endur.


4. Broquetes de fruita divertida

Perfectes per postres o berenar!

Exemples de combinacions:

  • Síndria + kiwi + plàtan

  • Raïm + maduixa + meló

  • Pinya + formatge tendre + poma

Deixa que els infants facin les seves pròpies broquetes: una manera genial de menjar fruita jugant.


5. Gaspatxo exprés

Ingredients:

  • Tomàquets madurs

  • Cogombre

  • Pebrot vermell

  • Oli d’oliva, vinagre i sal

Preparació:
Tritura-ho tot ben fi, guarda a la nevera i serveix ben fred. Si el vols més suau, pots colar-lo o afegir-hi una mica d’aigua freda.

Afegir crostons o trossets de fruita (sí, fins i tot cireres!) li dona un toc diferent.