Quan fa calor, la cuina es converteix en tot un repte. A qui li ve de gust encendre el forn o passar-se estona als fogons quan les temperatures pugen? Per això, avui a Biosca et proposem un recull de plats freds ideals per a l’estiu: fàcils, ràpids, sense cocció i… deliciosos!
Són receptes pensades per a famílies, perfectes per a dinars lleugers, pícnics o sopars improvisats. I el millor? Els infants poden participar en la preparació! A punt?
1. Carpaccio de carbassó amb formatge fresc i menta
Ingredients:
-
Carbassó tallat molt fi (amb mandolina o pelador)
-
Formatge fresc o mozzarella
-
Fulles de menta o alfàbrega
-
Oli d’oliva, sal i un toc de llimona
Preparació:
Distribueix les làmines de carbassó en un plat gran, afegeix el formatge esmicolat, la menta picada i amanimenta al gust. Refrescant i lleuger!
2. Entrepans creatius (i equilibrats!)
Idees ràpides:
-
Hummus + pastanaga ratllada + espinacs frescos
-
Alvocat aixafat + tomàquet + tonyina
-
Formatge fresc + poma + nous
Els entrepans freds poden ser molt més que pernil dolç i formatge. Combina textures i colors per fer-los més atractius!
3. Amanida de llenties amb verdures i ou dur
Ingredients:
-
Llenties cuites (de pot o bullides amb antelació)
-
Pebrot, tomàquet, cogombre, blat de moro…
-
Ou dur a trossos
-
Oli d’oliva i vinagre suau
Preparació:
Barreja tots els ingredients i deixa refredar a la nevera. És un plat complet, ric en proteïnes vegetals i molt pràctic per endur.
4. Broquetes de fruita divertida
Perfectes per postres o berenar!
Exemples de combinacions:
-
Síndria + kiwi + plàtan
-
Raïm + maduixa + meló
-
Pinya + formatge tendre + poma
Deixa que els infants facin les seves pròpies broquetes: una manera genial de menjar fruita jugant.
5. Gaspatxo exprés
Ingredients:
-
Tomàquets madurs
-
Cogombre
-
Pebrot vermell
-
Oli d’oliva, vinagre i sal
Preparació:
Tritura-ho tot ben fi, guarda a la nevera i serveix ben fred. Si el vols més suau, pots colar-lo o afegir-hi una mica d’aigua freda.
Afegir crostons o trossets de fruita (sí, fins i tot cireres!) li dona un toc diferent.