14 de juny – Dia Mundial del Donant de Sang

Cada 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang, una jornada per reconèixer la generositat de totes aquelles persones que donen sang de manera voluntària i desinteressada. Gràcies a aquest gest solidari, es poden salvar vides en moments crítics com operacions, parts, accidents o tractaments mèdics complexos.

A Biosca, ens volem sumar a aquesta commemoració recordant que una bona alimentació també contribueix a una sang més sana i a una recuperació més ràpida després de donar. Alimentar bé és, també, cuidar la salut de tots.

Una gota pot salvar vides: l’alimentació també hi té molt a veure


Per què en parlem a Biosca?

A Biosca treballem cada dia per la salut i el benestar dels infants a través d’una alimentació equilibrada. Però la salut també es cuida amb gestos com donar sang. Volem aprofitar aquest dia per parlar-ne, sensibilitzar i posar en valor com l’alimentació juga un paper important en la regeneració de la sang i la recuperació després d’una donació.

Quins aliments afavoreixen una bona salut sanguínia?

Hi ha aliments que ajuden a tenir una sang forta i saludable, especialment si es vol ser donant:

  • Ferro: llegums, espinacs, llenties, carn magra

  • Vitamina C: fruites cítriques, pebrot, kiwi (ajuda a absorbir el ferro)

  • Àcid fòlic: verdures de fulla verda, cereals integrals

  • Proteïnes: ous, peix, fruits secs

💡 Activitat amb els nens: feu una llista d’aliments “amics de la sang” i busqueu-los al menú del menjador. Podem fer un petit mural o joc col·laboratiu!

❤️ Petits gestos, grans impactes

Convidem a totes les famílies i membres de la comunitat educativa a considerar la donació de sang com una manera de cuidar els altres. A Catalunya, el Banc de Sang i Teixits organitza recollides constants i pots trobar punts de donació fàcilment.


Un repte saludable!

Aquesta setmana, proposem el repte de menjar almenys 5 aliments rics en ferro i vitamina C