Les receptes de l’avi Alfredo: Crema Gelada

Benvinguts a “Les receptes de l’avi Alfredo”

A Biosca sabem que menjar bé és molt més que alimentar-se: és cuidar-nos, compartir moments i gaudir dels sabors. Per això, estrenem aquesta nova secció on cada setmana trobaràs receptes saludables, senzilles i plenes de gust, pensades per a tota la família.

Per això, hem començat una nova secció anomenada “Les receptes de l’avi Alfredo”, en honor a l’Alfredo Biosca, fundador de l’empresa Cobisa (actual Biosca) i pare i avi a qui sempre guardarem un bon record.

Acompanya’ns en aquest viatge gastronòmic i inspira’t per omplir els teus dies de salut i bon menjar!

Crema gelada “estil sundae”

#SenseGluten #Vegatarià

Temps: 5 minuts
Refrigeració: 3 hores

Una recepta refrescant perfecta per a aquests dies de calor. Preparada en pocs minuts i plena de gust!


Ingredients (per a 2 persones):

  • 1 plàtan

  • 125 g de skyr (Què és? El skyr és un làctic tradicional d’Islàndia, semblant a un iogurt molt cremós i ric en proteïnes. Té menys greix que altres làctics i una textura espessa que el fa ideal per a postres.
    On trobar-lo? A supermercats grans (Mercadona, Carrefour, Lidl) i botigues ecològiques, normalment a la zona de iogurts i formatges frescos.)

  • 100 g de formatge mascarpone

  • 1 culleradeta d’extracte natural de vainilla

Per decorar:

  • Avellanes, ametlles o nous pecanes trossejades

  • 2 culleradetes de sirope de yacón (o mel d’acàcia)


Preparació:

PAS 1
Pela i talla el plàtan a rodanxes. Congela’l durant 3 hores com a mínim.
Posa també el mascarpone i el skyr al congelador durant 1 hora.

PAS 2
En una batedora potent, posa el plàtan congelat, el mascarpone i el skyr. Afegeix la vainilla. Tritura fins a obtenir una crema suau.

PAS 3
Serveix la crema en bols. Decora amb els fruits secs i un raig de sirope de yacón (o mel).


El consell de l’avi Alfredo…

El xarop de yacón, gràcies al seu índex glucèmic molt reduït, és una opció excel·lent per endolcir sense afegir gaire sucre. Aquest ingredient natural conté moltes fibres solubles que ajuden a nodrir les bacteris beneficioses de la nostra microbiota intestinal. El seu sabor, suau i agradable, recorda una barreja entre el xarop d’auró i la mel, però amb un toc més lleuger.