Les maduixes: la fruita estrella del maig

El mes de maig és sinònim de maduixes. Vermelles, dolces, perfumades… són una de les fruites més esperades de la primavera. I a més de ser bones, també són saludables i molt versàtils.

A Biosca, ens agrada aprofitar els productes de temporada per oferir als infants opcions saboroses i nutritives, i les maduixes no hi poden faltar!


Propietats i beneficis de les maduixes

  • Riques en vitamina C, més fins i tot que una taronja!

  • Antioxidants naturals, ajuden a protegir les cèl·lules i reforçar defenses.

  • Boniques i atractives, són ideals per estimular el gust pels aliments frescos.

  • Font de fibra, útil per a la digestió.

  • Molt poques calories i alt contingut en aigua, genials per hidratar-se de forma natural.


Com introduïr les maduixes als menús de casa?

  • Com a postres fresques i naturals, a trossos i ben netes

  • Tallades amb iogurt natural (i sense sucre afegit!)

  • A vegades, en petites broquetes amb altres fruites

  • Fetes al forn lleugerament, amb un toc de canyella

El secret? Servir-les madures, netes i amb presentació atractiva. A vegades, una fruita bonica és mig camí guanyat.


👨‍🍳 Recepta fàcil per fer en família: “gelat exprés de maduixa”

Ingredients:

  • Maduixes congelades

  • Iogurt natural

  • Una cullerada de mel (opcional)

Barreja-ho tot amb una batedora… i ja tens un gelat saludable i deliciós per compartir!


Una fruita que educa el paladar

Les maduixes poden ser una porta d’entrada al món de la fruita per a molts infants. Tenen color, sabor i un toc dolç natural que les fa irresistibles. Aprofitem que és temporada per descobrir-les en família, i sense necessitat d’afegir-hi sucre!