El gelat més sa? El que feu junts a casa

Quan fa calor, costa resistir-se a un bon gelat. Però molts dels gelats comercials estan carregats de sucres, greixos i additius poc saludables, especialment si es consumeixen sovint.

La bona notícia? Fer gelats casolans és molt més fàcil del que sembla, i a més de saludables, poden ser una activitat divertida i creativa per fer amb els infants.
Amb fruita natural, iogurt o begudes vegetals, podem crear combinacions delicioses, fresques i amb ingredients que coneixem de veritat.

Avui a Biosca et compartim idees per fer gelats casolans en família… i refrescar-nos de la manera més saludable!


🍓 Gelats de fruita 100%

La manera més senzilla:
– Tritura fruita madura (plàtan, maduixes, mango, síndria…)
– Afegeix-hi una mica d’aigua o suc de taronja natural
– Aboca-ho en motlles i congela-ho!

També pots fer combinacions com:

  • Plàtan + cacau pur

  • Préssec + gerds

  • Meló + iogurt

💡 Truc: si la fruita està molt madura, no cal afegir-hi sucre!


🥣 Gelats cremosos amb iogurt

Per un gelat més cremós, barreja:

  • Iogurt natural (o vegetal)

  • Fruita tallada o triturada

  • Opcional: una mica de mel, canyella o ratlladura de llimona

Congela-ho en motlles individuals o petits gots amb un palet al mig.


🍫 Gelats sorpresa

Una idea divertida: posa trossets de fruita o fruits secs dins del gelat!
També pots fer capes de diferents colors (iogurt + maduixa / plàtan / nabius) per fer-los més visuals.


👨‍🍳 Feu-ho junts!

Preparar gelats pot convertir-se en una activitat familiar:

  • Deixa que escullin els ingredients

  • Que col·laborin tallant, barrejant o posant als motlles

  • Decoreu junts l’etiqueta o el palet

Això fa que s’hi impliquin més… i que després els gaudeixin amb més ganes!


🧊 Sense motlles? Cap problema!

També es poden fer en:

  • Gots petits de plàstic reutilitzable

  • Motlles de silicona de magdalenes

  • Cubiteres per fer mini gelats!