Avui, a Les cares de Biosca, tenim el plaer de seure a taula amb la Carla Plana Torà
A Biosca tenim la sort de comptar amb professionals compromesos, amb vocació i amb una mirada clara cap al benestar dels infants. Avui et presentem la Carla Plana Torà, dietista-nutricionista amb una llarga trajectòria en el món de l’alimentació saludable.
Ens explica la seva visió sobre els menús escolars, la importància de l’educació alimentària i, fins i tot, quin plat no pot faltar mai a taula!
Carla Plana Torà
Dietista i nutricionista de Biosca
“De Lleida al món, amb un missatge que alimenta”
Poble o ciutat d’origen: Lleida. Tot i que ja fa gairebé 8 anys que visc a Barcelona
Una curiositat sobre tu: Quan cuino, sempre poso música de fons per crear ambient
El teu plat preferit: Cargols a la llauna amb allioli fet a mà (com a bona lleidatana!)
Una recomanació de visita: Cadaqués o Formentera
1. Ens expliques qui ets i quin és el teu paper dins de Biosca?
Jo soc la Carla, dietista-nutricionista titulada amb gairebé quinze anys d’experiència en el camp de la nutrició clínica i comunitària. A Biosca, col·laboro en la supervisió dels menús escolars per tal de garantir que compleixin els criteris nutricionals adequats segons l’edat i les necessitats dels infants.
2. Què et va portar a dedicar-te al món de la nutrició?
Sempre m’ha interessat l’impacte que l’alimentació té sobre la salut i el comportament de les persones envers el menjar. Des de ben petita, sempre m’ha agradat observar què i com mengem les persones.
Vaig començar a estudiar nutrició amb la voluntat d’ajudar les persones a millorar el seu benestar a través d’hàbits alimentaris saludables. Amb els anys, aquest interès ha evolucionat cap a una visió més global, on la prevenció, l’educació alimentària i el compromís amb la salut han esdevingut eixos centrals de la meva pràctica professional.
3. Com és el teu dia a dia com a dietista?
El meu dia a dia és força actiu i dinàmic. Combino la consulta privada, on atenc persones de totes les edats amb diferents objectius o patologies, amb la feina de supervisió nutricional dels menús escolars.
També realitzo formacions i activitats divulgatives grupals, i participo en la creació de contingut de divulgació.
4. Quins són els aliments bàsics en un menú escolar?
Un menú escolar ha d’incloure aliments que cobreixin les necessitats nutricionals dels infants i que alhora afavoreixin la creació d’hàbits saludables.
Això implica una presència regular de verdures, llegums, cereals integrals, proteïnes d’alta qualitat (com peix, ous, carn blanca o proteïnes vegetals) i fruita fresca, garantint sempre la varietat i l’estacionalitat dels productes.
5. Hi ha alguna combinació d’aliments de primer plat i segon que t’agrada més incloure en els menús escolars?
M’agrada molt que al plat hi hagi varietat i molts colors, per fer plats vistosos, atractius i carregats de nutrients.
Procuro sempre que l’àpat estigui complet, seguint l’estructura del plat saludable de Harvard: aportant una part de proteïna, una part de verdura i una part d’hidrats de carboni. Així assegurem una opció nutritiva, digestiva i generalment ben acceptada pels infants.
6. Què és el que més t’agrada de col·laborar amb Biosca?
Valoro especialment el compromís de Biosca amb una alimentació saludable, de qualitat i centrada en el benestar dels infants.
La col·laboració amb l’equip és fluida, propera i orientada a la millora contínua, fet que facilita la implantació d’iniciatives que aporten valor real a les escoles i a les famílies.
7. Com valores la importància de l’educació alimentària des de petits?
L’educació alimentària és clau des de les primeres etapes de la vida.
Aprendre a menjar bé no només influeix en la salut actual, sinó que ajuda a establir bases sòlides per a una vida adulta més saludable.
Per això és essencial que l’entorn escolar, juntament amb les famílies, sigui un espai on es promoguin bons hàbits d’alimentació i es fomenti una relació positiva amb el menjar.
8. Tens alguna afició o passió especial?
Descansar i veure algun programa d’entreteniment a casa.
9.Utilitzes les xarxes socials a la teva feina? On et podem trobar / seguir / pàgina web?
Sí, utilitzo les xarxes socials com a canal per divulgar informació contrastada sobre nutrició i salut. Em podeu trobar a Instagram a carlaplana_nutricio i també disposo de pàgina web carlaplana.com on comparteixo articles, receptes i recursos per a famílies i pacients
10. Un viatge que recomanaries?
Les Illes Galápagos. És un destí únic al món per la seva biodiversitat, especialment per la fauna marina. És una experiència que et connecta directament amb la natura en estat pur.
📲 On podeu trobar a la Carla?
La podeu trobar a:
📸 Instagram: @carlaplana_nutricio
🌐 Web: www.carlaplana.com
💚 Gràcies, Carla!
Ha estat un plaer conèixer una mica més la Carla, una professional compromesa amb la salut de les persones i amb la convicció que una bona alimentació comença des de petits i des de l’entorn escolar.
A Biosca compartim aquesta visió, i ens sentim afortunats de comptar amb la seva col·laboració per continuar millorant, dia a dia, el que oferim als menjadors escolars.
Gràcies per posar el teu coneixement, experiència i passió al servei del benestar dels infants. Seguim caminant junts per una alimentació més sana, equilibrada i educativa!
Cada setmana coneixereu una nova cara de Biosca, persones que fan possible que el dia a dia als menjadors escolars sigui molt més que menjar.
Ens veiem la setmana vinent amb una nova entrevista!