Carbassa farcida de pollastre i coliflor
#SenseGluten #OpcióVegatariana #Heura
Temps total: 1 hora 35 minuts
Preparació: 30 minuts
Cocció: 1 hora 05 minuts
Ració: 2 persones
Aquesta recepta és una autèntica delícia de tardor! Una combinació suau i reconfortant de carbassa, pollastre i coliflor, amb un toc de curri i cúrcuma que li dóna un aroma espectacular.
A més, és una opció sense gluten i fàcilment adaptable amb Heura si prefereixes una versió vegetal.
Ingredients (per a 2 persones)
- ½ carbassa força gran
- 300 g de coliflor
- 200 g d’escalop de pollastre o Heura
- 80 g de formatge fresc d’ovella
- 30 g de formatge parmesà ratllat
- 2 cullerades de curri
- 1 culleradeta de cúrcuma
- Oli d’oliva
- Sal
Preparació pas a pas
PAS 1: PREPAREM LA CARBASSA
- Comencem tallant la carbassa per la meitat i fent-hi uns talls suaus a la polpa amb un ganivet. Això ajudarà que es cogui de manera més uniforme.
- L’untem bé amb oli d’oliva, hi posem una mica de sal i la col·loquem en una safata de forn amb la part tallada cap amunt.
- La coem a 190 °C durant uns 50 minuts, fins que la polpa estigui tendra però no desfeta. Si tens pressa, també pots coure la carbassa al vapor durant uns 35 minuts: t’estalviaràs temps i el resultat serà igualment boníssim.
PAS 2: COEM LA COLIFLOR
Mentre la carbassa és al forn, aprofitem per preparar la coliflor. La coem al vapor uns 10 minuts, just fins que estigui tendra però encara una mica ferma. D’aquesta manera, mantindrà millor la textura i el color quan la barregem amb la resta d’ingredients.
PAS 3: SALTEGEM EL POLLASTRE O HEURA
- En una paella amb un rajolí d’oli d’oliva, saltegem el pollastre tallat a trossets petits (o Heura, si fem la versió vegetal). Afegim el curri i la cúrcuma, que aportaran color, aroma i un toc exòtic.
- Ho coem uns 3 minuts a foc mitjà, amb la paella tapada perquè la carn quedi tendra i suculenta.
Aquest pas és clau: els espècies es torren lleugerament i desprenen tot el seu sabor, que després impregnaran el farcit.
PAS 4: PREPAREM EL FARCIT
- Quan la carbassa estigui cuita, retirem amb compte una part de la polpa deixant uns 0,5 cm de gruix a les vores perquè mantingui la forma.
- Posem la polpa en un bol gran i la xafem amb una forquilla, sense arribar a fer-ne un puré.
- Hi afegim la coliflor esmicolada, el formatge fresc, el parmesà, el pollastre (o Heura) i una mica més de curri si volem reforçar el gust.
- Barregem bé fins a obtenir un farcit cremós i ben integrat.
- Ho salpebrem al gust.
PAS 5: OMPLIM I ACABEM LA COCCIÓ
- Farcim les meitats de carbassa amb la barreja anterior i les tornem a posar al forn uns 15 minuts més a 190 °C, fins que el formatge es fongui i la superfície quedi lleugerament daurada.
- El resultat és un plat complet i equilibrat, amb proteïna, verdura i una textura molt suau.
- Pots servir-ho amb una amanida verda o uns brots tendres per aportar frescor.
El consell de l’avi Alfredo…
Aquest plat és un homenatge als sabors de la tardor. Les espècies com el curri i la cúrcuma no només donen color i aroma, sinó que també tenen propietats antiinflamatòries i ajuden a digerir millor els àpats més complets.