Les receptes de l’avi Alfredo: Pizza “fit” casolana

Pizza “Fit” sana i casolana per celebrar el Dia Mundial de la Pizza

#SenseGluten #Vegatarià #Brunch #Express

Temps total: 25 minuts
Preparació: 15 minuts
Cocció: 10 minuts

Avui, 10 de juliol, celebrem el Dia Internacional de la Pizza, un dels plats més estimats per grans i petits. I quina millor manera de fer-ho que amb una versió més saludable i nutritiva, perfecta per gaudir-la en família sense renunciar al sabor?

Et proposem una recepta sense gluten, vegetariana i molt fàcil de preparar: una pizza amb massa de quinoa i cobertura de verdures fresques.


Ingredients (per a 3-4 persones)

Massa de pizza

  • 160 g de farina de quinoa

  • 250 g d’aigua

  • 1 culleradeta d’orenga

Cobertura

  • 200 g de salsa de tomàquet

  • 180 g de formatge ratllat (mozzarella o formatge comté)

  • Unes fulles de rúcula fresca

  • Un rajolí d’oli d’oliva verge extra

  • Toppings al gust: carbassó, pebrot, ceba, olives, tomàquets cherry, pernil…


Preparació pas a pas

PAS 1
Preescalfa el forn a 200 °C.

PAS 2
En un bol, barreja la farina de quinoa amb l’orenga.
Afegeix l’aigua a poc a poc mentre remenes fins a obtenir una massa homogènia.
Deixa reposar uns minuts.

PAS 3
Estira la massa sobre paper de forn fins aconseguir el gruix desitjat.

PAS 4
Estén la salsa de tomàquet de manera uniforme per tota la superfície.

PAS 5
Escampa el formatge ratllat per sobre.

PAS 6
Afegeix els pebrots tallats a tires i la ceba a làmines fines.

PAS 7
Incorpora la resta de toppings: tomàquets cherry, olives, carbassó, etc.

PAS 8
Ruixa amb un rajolí d’oli d’oliva.

PAS 9
Enforna durant 20-25 minuts fins que la massa quedi cruixent i el formatge fos.

PAS 10
Decora amb unes fulles de rúcula fresca abans de servir.


El consell de l’avi Alfredo…

Sabies que la quinoa és una proteïna completa i sense gluten?

La farina de quinoa, a diferència de la farina de blat tradicional, conté tots els aminoàcids essencials, cosa que la converteix en una proteïna completa. A més, és naturalment sense gluten i molt rica en minerals com el magnesi i el ferro. Perfecta per fer una massa més nutritiva i fàcil de pair!