ELS NOSTRES MENÚS

El disseny del menú

A Biosca, proporcionem als centres educatius que gestionem una oferta culinària mensual diversa i equilibrada, evitant repetir l’estructura dels menús setmanalment per prevenir la monotonia i promoure hàbits alimentaris saludables.

Seleccionem les combinacions de plats que tenen una major acceptació entre els estudiants i introduïm noves receptes per incentivar-los a provar diferents aliments.

Els nostres menús mensuals segueixen la dieta mediterrànea, s’adapten a les festivitats i esdeveniments de l’any, incloent plats especials per a jornades gastronòmiques, celebracions de dies internacionals relacionats amb aliments i menús temàtics específics.

A continuació, us oferim una mostra dels nostres menús, tant per a temps de fred com per a temps de calor, dissenyats per satisfer les necessitats i preferències de tots els infants.

Menús dissenyats per nutricionistes
revisats i avalats per l’Agència de Salut Pública de Catalunya

A Biosca, els nostres menús estan meticulosament dissenyats per un equip de nutricionistes i dietistes de CESNUT. Seguim les directrius de la Guia d’Alimentació Saludable a l’etapa escolar de la Generalitat de Catalunya, garantint un equilibri nutricional en cada àpat.

Els nostres menús són avaluats per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, assegurant que cada àpat proporciona els nutrients necessaris per a un creixement i desenvolupament saludable.

Aquesta avaluació també ens permet adaptar-nos a les necessitats dietètiques específiques dels infants de cada centre, incloent aquells amb al·lèrgies o intoleràncies alimentàries.

A més, ens esforcem per oferir una varietat de plats per evitar la monotonia i fomentar l’acceptació d’aliments nous i diferents. Aquesta varietat no només fa que els àpats siguin més atractius, sinó que també ajuda a assegurar que els estudiants reben una àmplia gamma de nutrients.

Objectius per a la creació dels nostres menús

Per a Biosca, la creació de menús escolars és una tasca que es realitza amb detall i atenció, seguint aquests objectius clau:

Promoure la Dieta Mediterrània

Ens centrem en una alimentació eco-conscient,
prioritzant productes de proximitat i de la màxima qualitat.

Seguretat i Qualitat

Compromís amb la seguretat alimentària, avalat per visites de control setmanals.

Gestió d’Al·lèrgies

Implementació d’un protocol específic per a la gestió d’al·lèrgies alimentàries.

Cura en la Preparació

Vigilem meticulosament els processos de cocció
i conservació per mantenir la integritat dels aliments.

Valorar la Tradició

Ressaltem la importància de les festes tradicionals a través de la nostra oferta gastronòmica i promovem la Cuina Catalana introduïnt plats tradicionals dins els menús.

Formació Continuada

Inversió en la formació constant del nostre personal de cuina i menjador.

Adaptació i Acceptació

Elaboració de menús mensuals personalitzats, respectant les preferències i el caràcter únic de cada escola.

Cobertura de Personal

Assegurem la continuïtat del servei, fins i tot en absències del personal

Reducció d’Envasos

Minimitzem l’ús de productes envasats, promovent pràctiques que milloren la sostenibilitat alimentària.

Materials Sostenibles

Utilitzem materials reciclats en tots els àmbits de la cuina, des del paper de cuina fins als eixugamans.